Kaylee's Content Shoot

Kennen jullie het beroep onderwijskundige? Ik had er eerlijk gezegd, totdat ik Kaylee Rosalina leerde kennen, nog nooit van gehoord. Kaylee werkt als adviseur op o.a het Sint Lucas en ontwerpt daarnaast cursussen/workshops en adviseert anderen hier ook in. Hiervoor is ze steeds meer online in contact met haar klanten dus was het tijd voor een content shoot! 

Meer weten over Kaylee's beroep? Klik hier

 

Profilering

 

Tijdens het consult bespraken we haar wensen, hoe ze zichzelf wil profileren en hoe dit gevisualiseerd kon worden. Een bakker als brood expert neerzetten is niet zo moeilijk, maar bij abstracte beroepen zoals onderwijskundige is het belangrijk om niet in clichés te denken. Met behulp van de vragenlijst en een gezellig gesprek kwamen we uiteindelijk op een aantal kernwoorden:  sterk, expert, niet te vrouwelijk, benaderbaar, vrolijk, contrastrijk. Met deze woorden en mijn indrukken van Kaylee heb ik vervolgens drie concepten voor shoots gemaakt. 

Drie shoots op een dag 

 

’s ochtends spraken we af in de studio om samen de styling keuzes te maken. Kaylee had een grote tas bij zich met kleding en ik had zelf ook nog een aantal items meegenomen en gekocht, zoals een wit jasje, die wilde ik al heel lang aan de studio garderobe toevoegen. Daarna vertrokken we naar de eerste locatie en kwamen we in de wervelwind van drie fotoshoots op een dag terecht.

 

Shoot 1 op Strijp-S 

Locatie | Out and About | Urban 

 

Strijp-S is de werk basis voor zowel Kaylee’s rol als adviseur en haar eigen trainingen daarom besloten we een streetstyle shoot buiten te doen. De persoonlijke stijl van Kaylee is stoer en urban dus ook een goede match. Tijdens deze shoot was de grootste uitdaging om de focus op Kaylee te houden. Strijp-S heeft een aantal prachtige locaties en er is ontzettend veel te zien. Dus een balans tussen de interessante omgeving en het onderwerp vinden is belangrijk. Veel onscherpte en tegenlicht in de foto's was daarvoor de oplossing. Zodat er een hint van de omgeving te zien is en de foto’s toch de urban sfeer hebben maar het wel een portret blijven.

 

Shoot 2 in een vlindertuin

Groen | Planten | Natuur | Tropisch 

 

Behalve onderwijskundige is Kaylee ook salsa docente en liggen haar roots gedeeltelijk in Curaçao . Een shoot op Curaçao was dan ook het ideaal geweest maar helaas iets buiten het budget. Daarom kozen we er voor om haar tropische roots en  passie vast te leggen in een vlindertuin. Een geweldige locatie met heel veel mogelijkheden. Het hoogtepunt was letterlijk de loopbrug door de nok van de kas. Kaylee heeft hoogtevrees dus voor haar was het een grote overwinning om de brug te trotseren. Als extra moeilijkheidsgraad werden we ook nog aangevallen door een vogel die de show wilde stelen. 

Shoot 3 in de studio 

Clean | Professioneel | Elegant

 

De dag sloten we af in de studio voor wat professionele en tijdloze portretten. In de studio was er ook ruimte voor Kuba de hond van Kaylee. Iedere donderdag als ze in haar eigen kantoor werkt ligt Kuba aan het voeten als professionele support hond. 

Na de fotoshoot ontving Kaylee haar eigen galerij waarin ze haar favoriete foto's kon kiezen. Deze werden bewerkt en ontving ze in zowel kleur, zwart/wit en in social media formaat. Hiermee heeft ze genoeg variatie om de komende tijd haar social media kanalen en website te vullen. 

Write a comment

Comments: 0

 ORIGIN STORY STUDIO

+31 40 2407044  (Bellen en Whatsapp)

info@originstorystudio.com

 

Studio Sectie-C

Daalakkersweg 8-20

5641 JA Eindhoven 

 

© OriginStoryStudio2020

 

Bezoek alleen op afspraak.  

 • Monday

  13:00 - 17:30

 • Tuesday

  Closed

 • Wednesday

  13:00 - 17:30

 • Thursday

  13:00 - 17:30

 • Friday

  13:00 - 17:30

 • Saturday

  12:00 - 15:00

 • Sunday

  Closed