Meer zelfvertrouwen dankzij een fotoshoot

Twee jaar geleden benaderde Sjoukje me voor een fotoshoot. Ze had last van een slecht zelfbeeld. Al jaren speelde ze met het idee voor een fotoshoot uiteindelijke op aanraden van haar therapeut durfde ze toch de stap te zetten. Zodoende kwam ze bij Empossé terecht. 

 

Tijdens het eerste consult bespraken we haar onzekerheden, waar deze vandaan kwamen en hoe ze zichzelf zag. Door haar slechte zelfbeeld vond ze het ook moeilijk om gefotografeerd te worden en vermeed de camera. Ze had dan ook nauwelijks foto's van zichzelf. 

Om de fotoshoot vorm te kunnen geven bespraken we om er achter te komen welke aspecten van zichzelf ze juist zou willen ontdekken en laten zien. We maakte zo een uitgebreid profiel van haar ideale versie van zichzelf. 

Femme Fataal

Een van haar wensen was om zichzelf mooie en sexy te voelen, maar op een krachtige manier en zonder veel bloot te geven. Zo kwamen we op de Film Noir stijl. Sexy en sensueel maar met veel mysterie. Voor de shoot kozen we een kledingstijl uit met veel dramatische elementen zoals een grote hoed en nep bontjas, rijke materialen die een statement maken. Kleding die ze anders nooit aan zou trekken. Maar die wel tot de verbeelding spraken en hielpen om haar innerlijke femme fataal naar buiten te brengen. 

Zachte Kant

Een andere kant die ze heel graag van zichzelf wilde laten zien en ontdekken was haar zachte kant. Als docente moet ze vaak streng en krachtig voor de klas staan. Goede kwaliteiten om te hebben maar soms zou ze zichzelf ook liever willen zien. Daarom kozen we lichte, zachte materialen uit, zoals kant en chiffon, voor deze shoot en werkte we met vlinders als accessoire. Een vlinder staat symbool voor kleur, vreugde en lichtheid en is een wereldwijd symbool voor transformatie en jezelf ontpoppen tot een nieuwe versie van jezelf. 

"Jarenlang kampte ik met een slecht zelfbeeld, om dit te doorbreken wilde ik graag een mooie fotoshoot laten maken. Nu ben ik niet fotogeniek en sta ik altijd krampachtig op de foto, dus een 'Power Shoot' klonk perfect.

 

De sfeer tijdens de fotoshoot was fijn en Anniek stelde mij snel op mijn gemak. Ze gaf goede tips over mijn houding en hoe ik het beste kon kijken in de camera. Door de sfeer, verdween het idee dat ik voor de camera stond. De foto’s zijn heel mooi geworden en ik sta dankzij de tips veel leuker op de foto tegenwoordig."


Dagelijkse Confidence Boost

Na de shoot koos Sjoukje haar favoriete afbeeldingen uit en neem deze uitgeprint en in een mooie passe-partout mee naar huis. Daar staan ze vol trots in de woonkamer zodat ze iedere dag herinnerd wordt aan de prachtige persoon die ze is en dat ze gezien mag worden. Een dagelijkse confidence boost. 

 

Een jaar na de photoshoot kreeg deze shoot nog een staartje. Sjoukje vroeg me of ik op haar bruiloft een portret wilde maken. Ze vertrouwde geen andere fotograaf. Ook al fotografeer ik eigenlijk geen bruiloften, tegen zo'n verzoek kon ik geen nee zeggen natuurlijk! 

 

Write a comment

Comments: 0

 ORIGIN STORY STUDIO

+31 40 2407044  (Bellen en Whatsapp)

info@originstorystudio.com

 

Studio Sectie-C

Daalakkersweg 8-20

5641 JA Eindhoven 

 

© OriginStoryStudio2020

 

Bezoek alleen op afspraak.  

 • Monday

  13:00 - 17:30

 • Tuesday

  Closed

 • Wednesday

  13:00 - 17:30

 • Thursday

  13:00 - 17:30

 • Friday

  13:00 - 17:30

 • Saturday

  12:00 - 15:00

 • Sunday

  Closed