Zo ziet borstkanker verslaan er uit!

Twee jaar geleden kwam Elke voor het eerst naar de studio. Ze had net de diagnose borstkanker gekregen, de prognose was goed maar om zeker te zijn moest de borst worden afgezet. De fotoshoot was een afscheid maar vooral ook een eerbetoon aan haar borst.

 

Trots

 

Voor de eerste portretsessie had ze haar dochter en vriend meegenomen. Samen hebben we er ondanks de trieste aanleiding van de fotoshoot toch een feestje van gemaakt. Madonna liedjes werden gezongen en herinneringen werden boven gehaald. Zo werd er stilgestaan bij de mooie momenten van borstvoeding na de geboorte van haar dochter. Dansend, liefkozend en vol trots werd de borst getoond en vastgelegd.

 

Vlak na de operatie vond de tweede photoshoot plaats. De operatie was goed gegaan maar de impact van de amputatie was groot. Zowel fysiek als mentaal.

 

Maanstanden

 

 

Voor de reconstructie koos Elke voor opvulling van de borst door eigen vetweefsel. Een lang en pijnlijk proces, maar met belofte van een natuurlijk en vooral veilig resultaat. De volgende fotosessies bestonden uit de verschillende fases van de reconstructie. Zoals de standen van de maan werd de borst langzaam weer ronder en voller. De foto’s van de sessies werden gebundeld in een boekje zodat er een chronologisch en visuele documentatie ontstond van alle mijlpalen die al genomen waren. Bovendien maakte de foto’s het mogelijk om met afstand naar haar borst te kijken een belangrijk hulpmiddel in het mentale herstelproces.

 

 

Decolleté

 

Twee weken geleden was Elke voor het laatst in de studio. Na een vijf-tal ingrepen was de volle maan bereikt. Helemaal gereconstrueerd zal de borst nooit worden maar alles was mooi opgevuld en er was weer een decolleté om mee te pronken. De portretsessie was dan ook een sessie van liefde, geluk en vooral opluchting. Lachend en dansend ging Elke weer op de foto. Bijna precies twee jaar na de operatie was de trots weer terug.

 

 

Write a comment

Comments: 0

 ORIGIN STORY STUDIO

+31 40 2407044  (Bellen en Whatsapp)

info@originstorystudio.com

 

Studio Sectie-C

Daalakkersweg 8-20

5641 JA Eindhoven 

 

© OriginStoryStudio2020

 

Bezoek alleen op afspraak.  

 • Monday

  13:00 - 17:30

 • Tuesday

  Closed

 • Wednesday

  13:00 - 17:30

 • Thursday

  13:00 - 17:30

 • Friday

  13:00 - 17:30

 • Saturday

  12:00 - 15:00

 • Sunday

  Closed