Studio Garderobe

De meest gestelde vraag die ik ontvang is 'wat moet ik aan tijdens de fotoshoot'. Daarom vraag ik klanten om tijdens de consult afspraak een grote koffer met kleding mee te nemen of duiken we via Skype of Whatsapp samen de kast in. Over smaak valt niet te twisten maar voor een fotoshoot zijn er bepaalde stijl richtlijnen die zeker in iedereens voordeel werken! 

1. Ton-Sur-Ton

Ton-Sur-Wat? Dit klinkt waarschijnlijk als een term waar je oma het vroeger wel eens over had. In essentie betekend het 'tint-bij-tint', dus niet kleur-bij-kleur maar specifiek tint. Een tint is een dimensie van kleur gevormd door intensiteit en verzadiging. Een goed voorbeeld hiervan zijn pastel tinten. Je hebt ze in allemaal verschillende kleuren maar doordat ze allemaal dezelfde zachte intensiteit en kleur verzadiging hebben combineren ze erg goed. 

Bij een fotoshoot is het dus belangrijk om dezelfde tinten bij elkaar te zoeken en dit ook af te stemmen met de achtergrond. Een pastel blauw t-shirt gecombineerd met een fel groene rok en gele achtergrond zorgt voor veel dynamiek en is daardoor erg onrustig om naar te kijken. Dit alles leidt af van het gezicht. Terwijl het gezicht juist de essentie van een portret hoort te zijn. 

2. Textuur

Rustige kleding betekend niet dat het saaie kleding hoeft zijn. Fotografie is het documenteren van licht en hoe complexer de structuur waar het van af weerkaatst hoe interessanter. Stoffen met textuur zoals kant of pailletten fotograferen dus erg goed, of juist hele gladde stoffen zoals zijde. Ook transparante stoffen zoals tule fotograferen prachtig. Daarom heb ik altijd een paar meter tule in de studio liggen, dit complimenteerd iedere outfit. 


Het effect van al deze structuren en texturen is veel subtieler dan een felle kleur en geeft een foto net dat beetje 'Je ne suis pas' of te wel 'Oomph'. 

3. Chique of Casual

De enige styling die ik niet voor een klant kan beslissen is chique of casual. Zelf ben ik 90% van de tijd overdressed, ik bezit zelfs geen spijkerbroek. Dus mijn persoonlijke keuze is overduidelijk chique. Maar een zwart/wit familie foto met iedereen in spijkerbroek en wit t-shirt kan ook heel krachtig zijn in simpelheid. Het belangrijkste is dat er nagedacht wordt en gecommuniceerd over de styling. Zeker in groepportretten is dit essentieel. 

De Studio Garderobe

Omdat ik begrijp dat niet iedereen een grote garderobe met een grote diversiteit aan tinten heeft, en ik dol ben op prachtige jurken. Ben ik begonnen met het aanleggen van een studio garderobe. Afkomstig van over de hele wereld en een mix van tweedehands en nieuw. Een alsmaar groeiende collectie jurken, rokken en andere kledingstukken. Zodat iedere vrouw die in de studio een geweldige verkleedpartij kan hebben. 

Write a comment

Comments: 0

 ORIGIN STORY STUDIO

+31 40 2407044  (Bellen en Whatsapp)

info@originstorystudio.com

 

Studio Sectie-C

Daalakkersweg 8-20

5641 JA Eindhoven 

 

© OriginStoryStudio2020

 

Bezoek alleen op afspraak.  

 • Monday

  13:00 - 17:30

 • Tuesday

  Closed

 • Wednesday

  13:00 - 17:30

 • Thursday

  13:00 - 17:30

 • Friday

  13:00 - 17:30

 • Saturday

  12:00 - 15:00

 • Sunday

  Closed